Ferier og udflugter · Lourdes, september 2019

7. dag af vores tur til Lourdes.

7. dag er hjemrejse dag, og her skete der intet uventet. Alt gik som jeg havde planlagt turen. Som jeg har lovet i tidligere indlæg vil jeg publicerer de videoer som jeg har filmet under hele turen. De ligger her i rækkefølge med dag 2. øverst – Rigtig god fornøjelse med dem.

Ferie i Lourdes 2. dagen
3. day of our trip to Lourdes.
Hule- og byvandring samt borg besøg
Ferier og udflugter · Lourdes, september 2019

6. dag af vores tur til Lourdes.

6. dagen tog vi op til borgen som ligger på toppen af et lille bjerg midt inde i byen. Deroppe fra er der en god udsigt over det meste af byen. Vi sluttede dagen af med en tur over kirkens område, og så en sidste middag ude i byen på en Asiatisk/Philippinsk restaurant. Herunder er der nogle billeder fra dagen. I morgen går det hjemad igen til forberedelse til næste oplevelse.

Ferier og udflugter · Lourdes, september 2019

5. dag af vores tur til Lourdes.

I dag har været en stille dag. Vores plan for i dag var, at besøge kirken og parken ved siden af så Delia kunne gå de 15 stationer ifm. “Pasion of the Cross”. Vi kørte ned i byen, og fandt en parkeringsplads. Indløste billet, og tog så på vandring op ad gågaden. Shoppede lidt i de små suvinere butikker, og gik så ned mod kirken. Da vi var kommet ned i parken gik vi forbi en bred trappenedgang, og jeg sagde til Delia, at jeg lige ville undersøge hvor den førte hen. Hun svarede, at den førte ned til toiletterne. Ja så er der ingen grund til at gå derned.

Da vi havde gået yderlige st stykke vej kom vi atter til en nedgang, dog var den denne gang et skilt, som forklarede noget om et bede sted! Det måtte undersøges. Det viste sig, at være en kæmpe stor underjordisk kirke, Basilica of St. Pius X – se billeder herunder. Her kunne Delia også gå de 15 stationer, som hun gerne ville.

Efterfølgende kørte vi hjem, og spiste frokost, slappede af med benene oppe. Hen på eftermiddagen kørte vi en lille tur, som en forberedelse til i morgen hvor vi gerne vil besøge Castle Fort Pyrenean. Den ligger midt i byen, og det vil være godt at vide hvor der er parkeringspladser på forhånd. Vi afsluttede dagen med at handle til aftensmad i et nyt center vi ikke havde været i før. Det var meget stort, og flot, og sikke kølediske med fisk, krebs og meget andet.

Ferier og udflugter · Lourdes, september 2019

4. dag af vores tur til Lourdes.

I dag tog vi på grottevandring. Vi vil besøge Grottes de Bétharram, som ligger lidt vest for Lourdes. Det er en lille tur på 15 kilometer i bil, og meget let, at finde. Da vi ankom var jeg endnu en gang glad for, at vi kom uden for sæson. Dette fordi parkeringspladsen, og området omkring bar præg af, at de var vandt til mange mennesker i kø. Vi var få i dag, kun 10 – 12 personer. Vi blev alle sat ombord på en bus på størrelse med vores egne gule busser hjemme i København. Vi kørte lidt op ad bjerget, og blev sat af ved indgangen til grotten, og herefter startede rundvisningen. Vi havde guide med, og når vi ikke var flere fik vi alle superservice. Se billeder fra turen herunder, og senere kommer der en lille video fra turen.

Da vore rundtur var færdig kørte vi tilbage til Lourdes, og fik en sen frokost/tidlig aftensmad. Vi handlede lidt i diverse butikker. Købte lidt souvenir, og nogle plastik flasker af Our Lady of Lourdes, som man fylde vand i ovre fra kirken. Vi gik til kirken, og fyldte vand i vores flasker, og tog derefter hjem. Vandet siges, at have helende krafter, og er meget eftertragtet af katolikker. Prøv, at læse denne artikel i Pilgrimsvandring.dk. Og det var så enden på dag 4. Vi ses i morgen.