Ferier og udflugter · Lourdes, september 2019 · Sommerferie på Philippinerne 2019

Fredag d. 7. juni 2019

Så er vi hjemme igen.

Rejsen hjem startede onsdag med udcheckning fra hoteller kl. 16.00. normalt vil være kl. 12.00, men jeg havde fået forlænget opholdet for vi skulle først flyve kl. 20 om aftenen. Så kl. 16 ringede jeg ned, og bad om, at få en op til at hente vores bagage. Efter jeg havde betalt ved udcheckning for det ekstra ophold samt transport til/fra hotellet førte vi i lufthavnen.

I lufthavnen gik aflevering af vores 3 kufferter let, som en lej. Husk lige her, at der skal betales lufthavnsskat på 850,- php, og det i kontant. Nu skulle vi bare have slået 2,5 time ihjel. Det var ingen sag – gratis internet i lufthavnen, en kold øl, samt nogle krydret kyllinger, alt sammen til europæiske priser – ja, så er man næsten hjemme. Men først kiggede vi lidt rundt for jeg ville gerne have en Don Papa 10 års Filippinsk rom med hjem. Jeg fik kolde fødder, og købte den ikke. Jeg var bange for, at miste den i security i London. Jeg har før mistet en parfume der, fordi den ikke var ordentlig forseglet i sin pose. Smages skulle den så Junior har efterfølgende købt en i Østerbro Vin & Spiritus.

Resten af turen gik fint. Vi blev hentet i lufthavnen af Junior og Nancy. Det var så afslutningen på denne sommerferie, og vi kan begynde, at se fremefter nye eventyr. Det er til september hvor vi tager en tur til Syd Frankrig – helt præcist til Lourdes for, at se kirken og grotterne. og så vil jeg vende tilbage med flere historier.

Ferier og udflugter · Sommerferie på Philippinerne 2019

Tirsdag d. 4. Juni 2019

I dag er sidste dag i denne omgang. Og derfor er det tid til et kort tilbageblik på denne tur. Turen har været præget af minimal aktivitet med undtagelse af en enkelt tur til GL. Den tur blev dog kort idet Delia havde glemt sin medicin. Der var også en kort dagstur til Gigaquit hvor Delia’s fætter bor. Desuden var vi blevet tilbudt en bil af Delia’s bror men den fik vi aldrig benyttet os af.

John Riel i poolen

Uha, var lige en tur i hotellets pool en sidste gang – Skønt.

Der var dog en ting der skinnende meget igennem, og det var midtvejs valget. På overfladen kunne man godt se, og høre at der var valg, og alt virkede tilsyneladende ligetil, men under overfladen var det noget helt andet.

Hvergang vi var ude og spise var der altid et eller andet der var udsolgt, og der var altid mange mennesker ved alle steder. Og så kan man jo spørge sig selv – hvorfor? Det er sådan – når der er valg på Philippinerne køber kandidaterne sine vælgere, og det er ikke småpenge der bliver delt ud. Jeg hørte engang, at en af kandidaterne brugte op mod 40 Mill php til sin kampagne. Det foregår ved, at der bliver lavet kopier af rigtige stemmesedler, og så er der forudfyldt med de kandidater man forventes der stemmes på. Stemmesedlen er ligeledes påhæftet pengesedler. Der er en side som hedder rappler.com, som forklarer det rigtigt godt.

Men for en som jeg, kan jeg ikke lade være med, at tænke at det er korrupte, og illegale penge der bliver vasket hvide. Samtidig køber de betalende kandidater sig en plads i solen for på den måde, at kunne berige sig yderlige. Og så har det jo intet med demokrati at gøre.

Ferier og udflugter · Sommerferie på Philippinerne 2019

Mandag d. 3. Juni 2019

Så kom vi endelig frem til SEDA hotel Ayala Center Cebu. Vil Landede i Cebu international lufthavn som planlagt, og vi blev hentet af en medarbejder fra hoteller, som ventede på os i ankomsthallen. Han hjalp os med, at indsamle vores bagage. Fulgte os ud til en ventende taxa – havde snydt lidt, og bestilt airport transport til hotellet.

Vi checkede ind – dette forløb ligeledes smertefrit – fik vores værelse, og kunne endelig slappe lidt af igen. Vi gik en tur i Ayala Center for, at spise aftensmad, og handle lidt ind til hyggeaftenen. Nu har vi 2,5 døgn som skal udfyldes bedst mulig.

Lidt om folketings valget

Jeg har lige her til morgen set den sidste duel mellem Lars Løkke og Mette Frederiksen – Spændende! Vi ville begge gerne have været hjemme til valget men sådan skal det ikke være denne gang. Da det blev kendt hvornår valget skulle være, var vi allerede på Philippinerne. I den forbindelse undersøgte jeg om det var muligt, at brevstemme, og det var det.

Jeg fandt ud af, at Danmark faktisk har fået en ambassade i Manila, samt et konsulat i Cebu og Davao. Så langt så godt, nu befinder vi os i Surigao, så det ville betyde en mindre rejse. En tur til Davao med bus vil tage en hel dag, og endnu en dag tilbage. Hertil skal så ligges 2 overnatninger på hotel. En tur til Davao er alligevel udelukket Da det ligger alt for sydligt på Philippinerne. Iflg. UM rejsevejledning frarådes alle unødvendige rejser til Den østlige del af øen Mindanao, herunder Davao, så det kan kun blive Cebu eller Manila.

Manila ligger for langt væk, så der er kun Cebu tilbage. Flyvetur til Cebu samt 2 overnatninger vil løbe op i små 50.000 php (godt 6.500,- kr.) så det valg blev hurtigt aflyst for vores vedkommende – Undskyld Lars L. og Mette F. Men hvad med at gøre det muligt, at brevstemme via internettet med nemid?

Resten af dagen ligger for vores fødder.

Delia foran Vikings Restaurent i Cebu

Vi skal en tur i Ayala Centret og handle, men inden da har jeg bestilt bord til 2 i Vikings. Vi havde jo bryllupsdag i går, og det må vi ud og fejre i dag. Jeg har lagt en video herunder, og så er det tid til, at checke ind til turen hjem 🙂

Ferier og udflugter · Sommerferie på Philippinerne 2019

Søndag d. 2. Juni 2019

I dag går turen til Cebu, men i dag er også vores 35 års bryllupsdag. Tænk sig, at vi har været gift i 35 år. Vi må se om der bliver lidt tid til overs i Cebu til at fejre det :-).

Et lille tilbageblik i tiden. Den 1. Marts 1983 blev jeg ansat som Stationsbetjent på prøve ved De Danske Statsbaner på Københavns Godsbanegård. Delia kan stadig huske, alle de strabadser, som jeg måtte gennemgå for, at blive fastansat. Men jeg blev det, som planlagt, 2 år efter, og har været ansat lige siden

Sommeren 1984, altså året efter, bliv vi gift i Himmelev kirke ved Roskilde. Efterfølgende er vores familie vokset til 3 børn, og 6 børnebørn. Til de kommende år må vi ønske os et gruppebillede med motiv af vores børn og børnebørn.

Til slut på dette lille tilbageblik vil jeg gerne ønske min kone tillykke med den præstation, som det har været, at holde mig ud i alle disse år. TAK SKAT 🙂

John og Delia Nielsen
Ferier og udflugter · Sommerferie på Philippinerne 2019

Lørdag d. 1. Juni 2019

Vores kære hushjælpere er ved, at nå pensionsalderen, og skal derfor på nedsat tid. Det vil hun gerne allerede her fra den 1. Juni, men eftersom vi rejser herfra d. 2. juni har vi givet hende fri her torsdag og fredag. Det betyder så, at hun kommer lørdag og søndag og lukker efter os når vi er taget af sted. Fremover kommer hun 4 gange om måneden – 3 gange i haven, og en gang i huset.

I øvrigt er jeg startet på Den Evige Ild. Det er en roman af Ken Follett, og er 3. bind i Kingsbridge serien. Jeg er i skrivende stund nået til kapitel 78, og jeg kan varmt anbefale den.

I dag lørdag er vores sidste dag i Surigao i denne omgang. Dagen startede med vaske af senge, og pudebetræk så Pinjang ikke skal stå med det, efter vi er rejst. Dagen startede også med et ordentligt regnvejr, men det er væk nu. Jeg var ellers lidt bekymret, for knallerten skal ud og køre en sidste tur. Der er stadig benzin tilbage i tanken, og det skal bruges inden den skal opstilles til næste år. Hængekøjerne er også taget ned, vasket og pakket væk til næste år, og lige så havemøblerne.

Milas Catre Pagh

I morgen rejser vi herfra med Cebu Pacific kl. 15.35 mod Cebu. Her har jeg booket os ind i 3 nætter på Seda Ayala Center Cebu. Det skal nok blive godt. Vi flyver hjem på onsdag, og lander så i Kastrup på torsdag – dagen før Milases fødselsdag :-). Han bliver 12 år i år.

Vi glæder os til at komme hjem, og være med til at fejre dig sammen med resten af familien.