Ferier og udflugter · Sommerferie på Philippinerne 2019

Tirsdag d. 4. Juni 2019

I dag er sidste dag i denne omgang. Og derfor er det tid til et kort tilbageblik på denne tur. Turen har været præget af minimal aktivitet med undtagelse af en enkelt tur til GL. Den tur blev dog kort idet Delia havde glemt sin medicin. Der var også en kort dagstur til Gigaquit hvor Delia’s fætter bor. Desuden var vi blevet tilbudt en bil af Delia’s bror men den fik vi aldrig benyttet os af.

John Riel i poolen

Uha, var lige en tur i hotellets pool en sidste gang – Skønt.

Der var dog en ting der skinnende meget igennem, og det var midtvejs valget. På overfladen kunne man godt se, og høre at der var valg, og alt virkede tilsyneladende ligetil, men under overfladen var det noget helt andet.

Hvergang vi var ude og spise var der altid et eller andet der var udsolgt, og der var altid mange mennesker ved alle steder. Og så kan man jo spørge sig selv – hvorfor? Det er sådan – når der er valg på Philippinerne køber kandidaterne sine vælgere, og det er ikke småpenge der bliver delt ud. Jeg hørte engang, at en af kandidaterne brugte op mod 40 Mill php til sin kampagne. Det foregår ved, at der bliver lavet kopier af rigtige stemmesedler, og så er der forudfyldt med de kandidater man forventes der stemmes på. Stemmesedlen er ligeledes påhæftet pengesedler. Der er en side som hedder rappler.com, som forklarer det rigtigt godt.

Men for en som jeg, kan jeg ikke lade være med, at tænke at det er korrupte, og illegale penge der bliver vasket hvide. Samtidig køber de betalende kandidater sig en plads i solen for på den måde, at kunne berige sig yderlige. Og så har det jo intet med demokrati at gøre.

3 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments